در خصوص عایقهای الكتریكی نیز استفاده از كامپوزیتها و انتخاب مواد مناسب با توجه به شریط سرویس دهی قطعات (بارهای مكانیكی اعم از استاتیك یا دینامیك ، درجه حرارت كاری و رژیم حـــرارتی، شرایط محــیطی ، شــرایط الــكتــریكی و غــیره) صورت می گیرد. كه می توان از آنها در ساخت بسیاری از قطعات مورد نیاز شركتهای سازنده تابلو، كلید و فیوزهای فشار قوی ، …. استفاده نمود.
لولههای فیبر استخوانی كه كامپوزیتی از كرافت سولفاته و رزین فنولیك و لولههای فیبر نخی كه كامپوزیتی از كتان – فنولیك هستند، مطابق با استاندارد DIN 7735 در انواع گریدهای(Grade) مختلف HP2065 ، HP2066 ، ….… تولید می گردند .
لولههای فیبر استخوانی عایق الكتریسیته بوده و عمدتاً در ترانسفورماتورهای قدرت و توزیع به عنوان نگهدارنده سیم پیچها مورد استفاده قرار می گیرند. تطابق خواص لولههای تولیدی با استاندارد فوقالذكر بطور دائمی توسط مصرف كننده گان عمده این لولهها مورد ارزیابی قرار می گیرد و تایید آنها در هر مرحله گویای تكرار پذیری و قابل اطمینان بودن فرایند و مواد مصرفی می باشد.
مقاومت دی الكتریك ، ثابت دیالكتریك و مقاومت حجمی و سطحی بالا و خواص مكانیكی مناسب (استحكام كششی و فشاری، مقاومت برشی بین لایه ای، مقاومت خمشی و مدول) به همراه قیمت نسبتاً پایین، از ویژگیهای بارز این كامپوزیتها است. لولههای فیبر نخی بیشتر كاربردهای مكانیكی داشته و در مواردی كه نیاز به مقاومتهای مكانیكی بالاتر (نســبت بـه لولههای استخوانی) باشد مورد استفاده قرار می گیرند. مقاومت سایشی و استحكام بالا به همراه قابلیت جذب صدا و ارتعاش، این كامپوزیتها را برای ساخت قطعاتی چون یاتاقانها و چرخ دندهها، ایدهآل می سازد.
با توجه به نیاز صنایع گوناگون به كامپوزیتهای پلیمری و به منظور پاسخگویی به بازار مصرف، شركت الماس تولید انواع كامپوزیتهای عمومی تر را در برنامه تولید خود قرار داده است. در این راستا انواع ورقهای كامپوزیت را در ضخامتهای ۲/۰ تا ۱۵۰ میلی متر و در ابعاد ۱۲۰۰ × ۱۲۰۰ میلیمتر و ۱۲۰۰×۲۴۰۰ میلیمتر تـولـید می نماید . میلگردهای كامپوزیت نیز در قطرهای ۱۰ الی ۵۰ میلی متر و در طول یك متر تولید می گردند.
» » جدول خواص کامپوزیت ها:
|